Відновлено роботу над впровадженням е-ТТН

Mariia Mygal

З 1 серпня 2022 року е-ТТН мала стати обов’язковою для всіх транспортних перевезень в Україні. Однак у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну та початком бойових дій роботу над проєктом було тимчасово призупинено. Зараз команда Міністерства інфраструктури України та партнери проєкту повертаються до роботи щодо розробки та впровадження цифрових ініціатив.

Мета проєкту впровадження е-ТТН — забезпечення прозорості процесу перевезення, що істотно спрощує взаємодію між вантажовідправником, перевізником і вантажоодержувачем. Усі операції стануть доступними учасникам в режимі реального часу.

💬 «Швидка та ефективна логістика в умовах війни є основою обороноздатності держави та стабільного функціонування економіки. Завдяки таким проєктам як е-ТТН ми не тільки прискоримо логістику, але й зекономимо кошти бізнесу.

Окрім цього, цей проєкт є частиною комплексної стратегії Міністерства інфраструктури з цифровізації транспортної сфери. Реалізувавши її, ми зможемо суттєво полегшити взаємодію держави та бізнесу, а також мінімізувати корупційні ризики.

Дякую партнерам за співпрацю та готовність максимально прискорити процес реалізації проєкту» — прокоментував Анатолій Комірний, Заступник Міністра інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Результати опитування компаній

Згідно з результатами проведеного Міністерством опитування, у якому взяли участь 160 компаній, близько 84% учасників логістичного ринку України готові долучитися до тестування е-ТТН вже у ІІІ-IV кварталі 2022 року.

Минулого тижня Міністерство інфраструктури, за участі ГО «Інститут аналітики та адвокації» та за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» провело зустріч з провайдерами електронного документообігу (ЕДО) стосовно відновлення активностей, передбачених проєктом.

У ході обговорення провайдери ЕДО підтвердили зацікавленість та готовність до активної співпраці, зокрема щодо їх тестування, яке заплановане на жовтень-листопад цього року.

Розраховуємо на ефективну співпрацю з учасниками ринку та швидку реалізацію проєкту.

📒 Нагадаємо, що впровадження системи е-TTН здійснюється у партнерстві Міністерства інфраструктури з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та за участі ГО «Інститут аналітики та адвокації», яка на період реалізації проєкту є адміністратором системи е-TTН.

Міністерство цифрової трансформації України

TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах

Міністерство інфраструктури України

Вас може зацікавити